Koordynator ds. Systemów Jakości


Zakład produkcyjny Dijo to prężnie rozwijająca się dolnośląska firma branży spożywczej o międzynarodowym zasięgu, lider w produkcji tortilli w Europie Centralnej i Wschodniej oraz laureat nagrody Forbes. W związku z rozwojem swojej działalności poszukujemy osoby na stanowisko:

Koordynator ds. Systemów Jakości
Miejsce pracy: Wrocław (Zabrodzie)
Czy wiesz, że:
  • zatrudniamy blisko 540 świetnie wykwalifikowanych fachowców, którzy na co dzień dbają o najwyższą jakość naszych produktów na każdym etapie ich przygotowania
  • rocznie produkujemy do 45 tys. ton wyrobów i nadal się rozwijamy
  • poza lokalnym rynkiem polskim nasze produkty znajdziesz również m.in. w: Rosji, Niemczech, Francji, Czechach, Turcji, Anglii, czy Szwajcarii
Nasze wyzwania dla Ciebie:
  • angażowanie pracowników do wdrażania kultury jakości poprzez implementowanie zasad i wymogów systemu HACCP, IFS,BRC, AIB
  • aktualizacja dokumentacji SZJ
  • wdrażanie i nadzór nad wymogami systemów zapewnienia jakości IFS i BRC
  • współpraca wewnątrz działu oraz z wydziałem operacyjnym, sprzedażowym i obsługi klienta
  • utrzymywanie dobrych relacji z kluczowymi klientami, dbanie o pozytywny wizerunek firmy
  • planowanie, uczestnictwo oraz nadzór nad audytami wewnętrznymi i zewnętrznymi
  • koordynowanie i weryfikacja działań poauditowych, w tym działań korekcyjnych i doskonalących
  • monitorowanie kluczowych wskaźników jakościowych
  • identyfikowanie możliwości ciągłego doskonalenia na podstawie wskaźników reklamacji i zwiększenia spójności procesów, aby dostosować je do wzrostu zadowolenia klientów
  • sporządzanie zestawień i raportów na potrzeby klienta oraz przełożonych
  • współpraca z jednostkami certyfikującymi
  • nadzór nad bazą niezgodności (reklamacje wewnętrzne, zewnętrzne, zagrożenia jakości i bezpieczeństwa produktów)
  • ocena i nadzór nad zapewnieniem odpowiednich warunków higienicznych zgodnie z obowiązującymi instrukcjami wewnętrznymi i wymogami prawnymi
  • przeprowadzanie audytów zewnętrznych u dostawców oraz audytów wewnętrznych zgodnie z planem audytów
  • szkolenie pracowników w zakresie funkcjonowania procedur i systemów jakości
  • prowadzenie obowiązujących zapisów jakościowych oraz nadzór nad zapisami powstającymi na linii produkcyjnej i ich archiwizacja
  • znajomość i przestrzeganie przepisów GMP/GHP, BHP i ppoż.
Dołącz do nas, jeżeli:
  • posiadasz wykształcenie kierunkowe z obszaru technologii żywności, biotechnologii żywności lub pokrewne
  • masz min. 5-letnie doświadczenie we wdrażaniu oraz utrzymywaniu systemów jakości w przemyśle spożywczym
  • znasz zagadnienia związane z jakością i bezpieczeństwem żywności
  • dużym atutem będzie dla nas również Twoje doświadczenie w zakresie obsługi reklamacji konsumenckich
  • dysponujesz wiedzą dotyczącą wymagań systemów zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności / ISO, BRC, IFS, AIB oraz znajomością wymagań systemu HACCP
  • potrafisz swobodnie komunikować się w języku angielskim
  • posiadasz uprawnienia audytora systemów jakości bezpieczeństwa żywności
  • Twoja mocną stroną jest odpowiedzialność, terminowość i rzetelność
  • masz rozwinięte umiejętności analizy i prezentacji danych
  • dobrze odnajdujesz się w pracy zespołowej i lubisz prowadzić szkolenia
W zamian oferujemy:
  • umowę o pracę od pierwszego dnia
  • atrakcyjne premie kwartalne uzależnione od osiąganych wyników
  • profesjonalne szkolenie wdrożeniowe i rozwojowe na każdym etapie współpracy
  • elastyczny system czasu pracy (rozpoczęcie pracy w godzinach 07:00 – 09:00)
  • atmosferę nastawioną na współpracę, optymizm, dzielenie się wiedzą i doświadczeniem
  • prywatną opiekę medyczną w LuxMed
  • dofinansowanie do karty MultiSport
  • ubezpieczenie grupowe Open Life
  • dodatkowe premie za polecenie pracowników
  • Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych
  • niezbędne narzędzia pracy
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.
APLIKUJ TERAZ

TOP