//= $offer['tit'] ?>
//= $offer['tags']; ?>
Twierdza Srebrna Góra Sp. z o.o.
Szef kuchni
Miejsce pracy: Srebrna Góra
Numer: 329691
OBOWIĄZKI:
Opracowanie i planowanie karty dań: tworzenie różnorodnych, atrakcyjnych i zbilansowanych dań, uwzględniając aktualne trendy kulinarno-gastronomiczne, preferencje klientów, dostępność składników oraz uwzględniając charakter obiektu historycznego i turystycznego jakim jest Twierdza; Opracowanie menu na wydarzenia gastronomiczne i okolicznościowe, menu dla grup;Zarządzanie zespołem: rekrutowanie, szkolenie, motywowanie i nadzorowanie pracowników kuchni – kucharzy, pomocy kuchennych;Zarządzanie dostawami i magazynem: monitorowanie stanu zapasów oraz kontrola jakości dostaw. Zamawianie produktów i efektywne gospodarowanie zasobami;Współpraca z dostawcami: poszukiwanie dostawców towarów najlepszej jakości – utrzymanie relacji, negocjowanie warunków dostaw surowców (wspólnie z Menadżerem), kontrola jakości dostarczanych produktów;Kontrolowanie jakości produkcji: zapewnienie, że wszystkie potrawy spełniają standardy jakościowe zbiorowego żywienia oraz są przygotowywane zgodnie z recepturami;Kontrola kosztów: optymalizacja procesów kuchennych w celu ograniczenia do minimum strat, kontrola kosztów operacyjnych (energia, koszty pracy);Przestrzeganie bezpieczeństwa i higieny w żywieniu: przestrzeganie dobrych praktyk w gastronomii GMP/GHP, prowadzenie kuchni zgodnie z księgą HACCP, przestrzeganie zasad BHP i procedur wewnętrznych w celu zachowania wysokich standardów sanitarnych; odpowiedzialność za bezawaryjną pracę urządzeń i narzędzi, odpowiedzialność za szkolenia stanowiskowe pracowników;Innowacyjność i zaangażowanie: śledzenie trendów i obserwacja otoczenia gastronomicznego, w celu wprowadzania zmian optymalizujących pracę kuchni i utrzymując wysoki poziom zadowolenia klientów;Obsługa klienta: obsługi gości na podstawie wytycznych Menadżera oraz odpowiedź na potrzeby klientów, w tym na uwagi dotyczące dań;Zarządzanie czasem pracy kuchni: skuteczne planowanie harmonogramów pracy, kontrola czasu przygotowywania potraw oraz utrzymanie płynności działania kuchni w trakcie godzin szczytu;Gotowość do rozwiązywania problemów: umiejętne reagowanie na sytuacje awaryjne, bieżące problemy oraz podejmowanie szybkich decyzji w celu utrzymania płynności działania kuchni i minimalizacji strat;Kontrola wydatków: Zarządzanie budżetem kuchni, monitorowanie kosztów operacyjnych i utrzymanie zgodności z ustalonymi limitami finansowymi;Kreowanie pozytywnego wizerunku Twierdzy Srebrna Góra poprzez ofertę wyjątkowych przeżyć kulinarnych.
WARUNKI PRACY:
Wymagania inne:
Miejsce pracy:
Rodzaj umowy:
Wynagrodzenie brutto:
Srebrna Góra
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na czas określony
Wynagrodzenie brutto:
od 8 000 do 9 000 PLN
KONTAKT:
Źródło oferty pracy: